Terraplegel

De enige echte bezande stalen dakpanplaat

logo_bba

Het is een tot dakpan gevormde plaat die gelakt is met vier coatinglagen van primer, polyesterlak en twee laklagen met tussenliggend kwartszand. Daarna wordt de plaat onder een temperatuur van 250°C in de oven ingebrand om de coating haar extreme duurzaamheid te geven. Het resultaat is een plaat die met zand is afgewerkt en daarom sterke overeenkomsten vertoont met een dakpan. De randen zijn afgewerkt met lak.

Volgens Kami, de fabrikant van deze dakplaat, is er geen enkele andere concurrent op de markt die met zand bedekte dakpanplaten maakt in lange lengtes. Vergeleken met de traditionele dakpan welke soms meer dan 40-50 kg/m² wegen, heeft de TerraPLEGEL dakplaat een gewicht van ongeveer 5 kg/m² bij een plaatdikte van 0,5 mm en slechts 10 kg/m² voor de 0,85 mm dikke plaat. Deze drastische gewichtsbesparing geeft aanzienlijke voordelen bij het ontwerp van de totale dakconstructie. De plaat vindt vooral toepassing in de vrije sectorwoningbouw.

Zandbedekte dakpanplaat

min. dakhelling  p-terraplegel
max. lengte 5,5 mtr.
dekkende breedte 1010 mm
lengte dakpan 350 mm
hoogte dakpan 53 mm

plegel

Kleurengamma

TerraPLEGEL is leverbaar in de twee standaard kleuren, zwart en terracotta en in de speciale kleuren: bruin, steenrood en groen.

rr33 zwart rr31 bruin
rr750 terracotta rr29 steenrood
rr37 groen

RUUKKI Dakpanplaten; licht van gewicht, sterk als staal!