Dakpanplaten

Staalhard en onderhoudsarm

logo_bbaDe basis van iedere dakpanplaat bestaat uit onverwoestbaar staal. Dit staal is dubbelzijdig verzinkt. Zowel aan de binnen- als de buitenzijde is een tweelaagse coating aangebracht die extra bescherming biedt. En die bovendien in een aantal aantrekkelijke natuurlijke kleuren wordt geleverd. Afhankelijk van de geldende milieu en of esthetische eisen kan voor de top coating gekozen worden uit gemodificeerd mat polyester, plastisol-200, Pural en PVF2.

Door de combinatie van staal, zink, primer en de top coating is de stalen dakpanplaat bestand tegen zowel ferme kou als flinke hitte. Water kan de gladde, naadloze platen niet binnendringen en ook sneeuw hoopt zich niet op. Het oppervlak is vergeleken met andere produkten erg glad waardoor mosvorming nauwelijks vat op het dak krijgt. Stalen dakpanplaten een onderhoudsarm dak !

Compleet in stijl

Bij de platen is een uitgebreide collectie accessoires leverbaar waarmee een stalen dak compleet kan worden afgewerkt: nokken, ondernokken, eindnokken, windveren, ontluchtingen, lichtplaten, dakramen en bevestigingen. De windveren, nokken en schroeven worden in dezelfde keur geleverd als de dakplaten. Zodat een fraai egaal resultaat verzekerd is.

Dak-op-dak renovatie

De praktische eigenschappen van dakpanplaten zorgen misschien wel voor het meeste rendement bij dakrenovatie. Want vaak is het mogelijk dat de oude dakbedekking gewoon blijft liggen. En dat de dakpanplaten daar overheen gemonteerd worden. Deze dak-op-dak-methode kan worden toegepast bij rieten daken, golfplaten of shingles.

Voor ieder dak de perfecte oplossing!

nieuwbouw dak_op_dak golfplaten plat_hellend
NIEUWBOUW DAK OP DAK GOLFPLATEN PLAT-HELLEND

De voordelen spreken voor zich:

  • Forse besparing op sloop- en afvalstortkosten.
  • De isolatiewaarde van het bestaande dak blijft gehandhaafd.
  • Tijdens de werkzaamheden blijft het dak gewoon dicht.
  • Door het geringe gewicht van de platen hoeft de dakconstructie meestal niet verstevigd te worden of compleet vernieuwd te worden
  • De platen zijn gemakkelijk te hanteren.

RUUKKI Dakpanplaten; licht van gewicht, sterk als staal!