Eskimo

Eskimo: de geïsoleerde versie van de EuroElite

logo_bbaDe RUUKKI dakpanplaten genieten reeds een goede bekendheid. Nieuw voor Nederland is echter de geïsoleerde uitvoering. De gecoate, gegalvaniseerde Euro Elite dakpanplaat (Oud-Hollands model) is verlijmd met een isolatie van polystyreen (EPS) in drie verschillende dikten polystyreen. In de rondingen van de dakpanplaat loopt dit op tot 123 mm bij de Iso 100. Hierdoor heeft deze ESKIMO plaat een zeer goede thermisch isolerende werking. De thermische geleiding volgens DIN 4180 is 0,040 W/(m-k). Het polystyreenschuim is niet brandvoortplantend en zelfdovend, en vormt geen gevaar voor de ozonlaag.

Om de ESKIMO plaat te vervaardigen wordt een polystyreen-vorm, die perfect aan het profiel van de dakpanplaat is aangepast, op de onderzijde aangebracht. De aluminium cachering van 82 m waarmee de ESKIMO plaat aan de onderzijde is voorzien, verzekert een verzorgde, nette afwerking. Naast deze standaard afwerking is het ook mogelijk de onderzijde af te werken met een lineair geprofileerde staalplaat. Voor de onderzijde is als accessoire een geprofileerde muurplaat afwerking te bestellen, welke de polystyreen aan de onderkant beschermt tegen invloeden van buiten.

Een ander niet te vergeten voordeel van deze dakpanplaat is dat zij verwerkt kan worden op gordingen met een gordingafstand van ± 1,30 m (afhankelijk van belasting, hellingshoek, e.d).

Oudhollands model

min. dakhelling  p_eskimo
max. lengte 8 mtr.
dekkende breedte 1025 mm
lengte dakpan 330 mm
hoogte dakpan 63 mm

eskimodsn

ISO-60 ISO-80 ISO-100
Minimale dikte (mm¹) 40 60 80
Maximale dikte (mm¹) 83 103 123
Gemiddelde dikte (mm¹) 60 80 100
Rc-waarde (m²K/W) 1,5 2,0 2,5

Isolatiemateriaal : Polystyreen, type Styropor EPS 20 F, dichtheid : 15 kg /m³, kwaliteit : B1

2 typen onderafwerking: Aluminium cachering, 82 m
Staalplaat 0,5 mm, Ral 9002

Kleurengamma

Voor de exterieur coating kunt u kiezen uit de nieuwe Pural, PVC 200 m of een matte Polyester coating. De drie coatingen zijn te leveren in de volgende standaardkleuren: zwart, bruin, grijs, rood, terracotta of groen. Accessoires bij dit geïsoleerde daksysteem zoals nokken, eindnokken, windveren e.d., zijn beschikbaar in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleuren.

Foto's

RUUKKI Dakpanplaten; licht van gewicht, sterk als staal!