EuroElite

Een elegante dakpanplaat met een hoog profiel

logo_bba

Een hellend dak biedt nog steeds de beste garanties voor een goede afvoer van water. Daarom is een traditioneel pannendak nog steeds de meest gebruikte oplossing. Maar dakpannen zijn zwaar en vereisen dus, naast een hele stevige dakconstructie, ook de nodige mankracht om ze te plaatsen. Golfplaten kunnen dan een alternatief zijn. Maar die zijn niet altijd even mooi. En met name in de woningbouw worden er nu eenmaal ook esthetische eisen gesteld.

RUUKKI dakpanplaten hebben wél alle voordelen van een pannendak, maar níet de nadelen. Ze wegen niet meer dan 5 kg/m², terwijl een pannendak al snel zeven tot acht keer zo zwaar is. Mede dankzij hun asymmetrische model zijn RUUKKI dakpanplaten bijna niet van een traditioneel pannendak te onderscheiden. Bovendien zorgt de gladde toplaag ervoor dat mos zich niet kan hechten op een RUUKKI dak. Waardoor het vrijwel onderhoudsvrij is!

Oudhollands model

min. dakhelling  dakpanplaat_euro-elite
max. lengte 8 mtr.
dekkende breedte 1025 mm
lengte dakpan 330 mm
hoogte dakpan 63 mm

dakpanplaat_euro-elite_afmetingen

Kleurengamma

De dakpanplaten zijn in diverse coatingen en kleuren verkrijgbaar. Kijk hiervoor onder het kopje “coating en kleur” voor een uitgebreid overzicht.

Foto's

RUUKKI Dakpanplaten; licht van gewicht, sterk als staal!